Konečná: Evropská unie zklamala

15. 4. 2020
"EU jednoznačně zklamala. A plakat nad tím, že nemůže nic moc dělat, protože to nemá v kompetenci, mi přijde jako naprosto hrozné zdůvodnění. Kubánští lékaři asi taky neměli starost o Italy v náplni práce, ale přesto přiletěli pomáhat. Je potřeba také jasně ukázat, kdo může za to, jak Evropská unie vypadá. Po léta tvořili koalici lidovci a sociální demokracie. Od loňska se tato velká koalice rozšířila, a tak Ursulu von der Leyenovou volila i frakce liberálů. Z ČR tedy konkrétně europoslanci za Babišovo ANO 2011, KDU-ČSL, STAN a TOP 09. Ti jsou spoluzodpovědní za to, co EU dělá (nebo nedělá) a jak.
Nesmíme ani zapomenout na to, že to byla Evropská komise, která v letech 2011 až 2018, šedesát třikrát požádala členské státy, aby snížily své výdaje na zdravotní péči nebo zdravotní péči více zprivatizovali. Současní vládci EU v posledních deseti letech kašlali na zdraví lidí a šlo jim jen o podporu zisku soukromých investorů a tohle musí být obrovským poučením, které se nikdy nesmí opakovat," říká v rozhovoru Parlamentních listů Kateřina Konečná.

Celý rozhovor na https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/EU-zklamala-Tak-si-pripomente-kdo-tam-vladne-Kde-byli-Klausovi-cele-ty-roky-KSCM-ma-svedomi-ciste-zduraznuje-Konecna-620465

Autor:
Mediální úsek ÚV KSČM