medailon ort

Pochází se starého sedláckého rodu. Po vystudování zemědělské školy pracoval jako zemědělský technik rostlinné výroby. Členem JZD se stal už v15 letech. Po sloučení družstev se v roce 1977 dostal do vedení JZD Sobotka, největšího zemědělského družstva v kraji.

Původně pro družstvo začal studovat Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Školu úspěšně dokončil. Od roku 1991 podniká, nejprve to byla nutnost, pak koníček. Za 27 let získal řadu odborných zkušeností a dnes je zemědělec, stavař, obchodník, hoteliér a především právník. Dobře ví, co drobné podnikatele trápí a chtěl by jim vážně pomoci.

Jeho láskou je i sport. Od mládí jezdil na dostihových koních, hrál kopanou. Za SK Sobotka závodně kopal od 12 let po celých 15 let, přes dvacet let zde byl členem výboru a téměř pět let předsedou. Přes dvacet let byl členem okresního výboru ČSTV v Jičíně.

Nabídku kandidovat do sněmovny přijal proto, že změny kvality života lze docílit jedině kvalitou předkládaných zákonů. Nestačí nadávat na nízké platy či důchody a nekvalitní potraviny, na zabírání úrodné půdy, využívání přírodního a nerostného bohatství zahraničními firmami, na devastaci školství, zdravotnictví atd., je nutné se proti tomu postavit.

Fb KV KSČM KRHK: www.facebook.com/kvkscmkrhk
web KV KSČM KRHK: www.kscmkrhk.cz