Kandidáti do Evropského parlamentu
Volební program

Nejnovější články

Ano, touto zemí je naše milovaná vlast. Řekněte sami, kde jinde je mož...

Číst dále..

Zastupitelstvo Prahy 6 ve čtvrtek 12. září rozhodlo, že socha maršála ...

Číst dále..

Komunistická strana Čech a Moravy nesouhlasí s rozhodnutím zastupitels...

Země neomezených možností

SafranekAno, touto zemí je naše milovaná vlast. Řekněte sami, kde jinde je možné, aby premiér byl podezírán ze všech možných neřestí, koaliční strany se k sobě chovaly jako k největším nepřátelům, a vládní karavana šla bez problémů dál? Kde se nedostatečná kvalita výuky matematiky řeší prudkým zvyšováním platů kantorů, snižováním počtu žáků ve třídě a jistí zrušením povinné maturity z předmětu dříve, než k tomu došlo? Kde se zvyšují stabilizační příplatky, celkové příjmy a výsluhy vojákům za to, že střeží pod kuratelou NATO naši bezpečnost na písečných pláních Afghánistánu? Kde v zásadě banální pokus o náhradu neúspěšného ministra za nevzdělaného téměř vyvolá vládní krizi?
simunek2Zastupitelstvo Prahy 6 ve čtvrtek 12. září rozhodlo, že socha maršála Ivana Stěpanoviče Koněva bude přesunuta na jiné, důstojné místo. Nahrazena má být památníkem osvobození Prahy. Televize Prima zjišťovala ta nejpravděpodobnější místa, kde by pomník maršála Koněva mohl skončit. Většina politků se přiklání k tomu, aby socha maršála Koněva zůstala v Praze.

KSČM vyzývá vládu, aby přeseunutí sochy nepovolila. "Socha by měla zůstat tam, kde je. Bylo by to zneuctění památky osvoboditelů Prahy," řekl na TV Prima místopředseda ÚV KSČM Petr Šimůnek.
logo KSCM na vyskuKomunistická strana Čech a Moravy nesouhlasí s rozhodnutím zastupitelstva městské části Praha 6 ze dne 12. září letošního roku o přemístění sochy maršála Sovětského svazu Ivana Stěpanoviče Koněva.

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář za TOP 09 a část zastupitelů zaktivizovala kolem umístění sochy maršála Koněva na náměstí Interbrigády silnou protiruskou a protikomunistickou kampaň. Tento jejich krok zapadá i do jiných stupňujících se akcí namířených proti objektivnímu pohledu na naši historii a zejména druhou světovou válku, osvobození Československa a hlavního města Prahy.
Čím dál více mladých lidí začíná chápat, že dnešní systém plodí nespravedlnosti. Jednou takovou nespravedlností je nedostatek, přímo nedostupnost levnějšího bydlení. Mladí lidé se proto čím dál více uchylují k tomu, že u rodičů zůstávají i hluboko přes třetí dekádu svého života, protože si prostě bydlení nemohou dovolit. V této souvislosti je nutné poznamenat, že většina mladých lidí, kteří vidí problém v současném modelu kapitalismu, však volí ty politické strany, které ještě více roztáčí kola kapitalismu směrem k větším nerovnostem. Jedná se o zajímavý paradox, ale ve finále zjistíme, že i když mladí lidé na současný systém nadávají, tak jej ve finále pomáhají legitimizovat, protože jim přináší soukromé statky, které si může každý člověk dovolit. Samozřejmě za úplatu.
Zpráva o tom, že státní zástupce Šaroch zastavil stíhání osob v kauze Babiš a Čapí hnízdo, vyvolala očekávatelnou reakci. Vztek tentýž den zachvátil Českou televizi a neskrývané zklamání proběhlo mezi lídry pravicových parlamentních stran. Jen naděje, že nadřízení státního zástupce změní jeho rozhodnutí, nalévá do jejich dušiček jistý stupeň optimismu.

Jde však o něco jiného. Nemohu si pomoci, ale podle mne kampaň, která začala okamžitě, tedy protibabišovská kampaň, zpochybňování rozhodnutí Šarocha, ač nikdo neví, jaké zdůvodnění bude následovat, a s tím spojený soustředěný útok na psychiku těch, kteří budou dále rozhodovat, má jediný cíl: zastrašit.