Nejnovější články

Předsedkyně sněmovního rozpočtového výboru Milosla...

Číst dále..

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček navrhuje, aby televi...

Číst dále..

Úderem čtrnácté hodiny se v pátek znovu otevírají ...

Číst dále..

Předsedkyně sněmovního rozpočtového výboru Miloslava Vostrá (KSČM) trvá na tom, že rozpočet ministerstva obrany na příští rok by neměl vzrůst o deset miliard korun proti letošnímu, jak o tom v pondělí rozhodla vláda při hlasování o státním rozpočtu na rok 2021. Jak hlasovat, doporučí poslancům KSČM širší vedení. Vostrá osobně zvažuje, zda by kvůli investicím do armádních nákupů neměla Sněmovna vládě návrh vrátit k přepracování.
ondracekPoslanec KSČM Zdeněk Ondráček navrhuje, aby televizní a rozhlasové poplatky nemusel platit každý, kdo čestně prohlásí, že se nedívá na televizi a neposlouchá rádio. Novelu předložil ve sněmovně začátkem října, platnost nového opatření předpokládá od ledna 2022.

Poplatky by podle Ondráčka nemusela hradit „domácnost, kde všichni její členové úředně ověřeným písemným čestným prohlášením zaslaným provozovateli vysílání prohlásí, že rozhlasové nebo televizní vysílání nesledují“.

„Předložený návrh reaguje na požadavky poplatníků, kteří nesledují nebo odmítají sledovat vysílání, ale přesto jsou ze zákona nuceni poplatky platit. Zastáváme názor, že každý má mít možnost volby, které vysílání chce sledovat.

Začínají volby!

Úderem čtrnácté hodiny se v pátek znovu otevírají volební místnosti. Občané třinácti krajů rozhodnou o novém složení zastupitelstev. Na třetině území si lidé volí také senátora.

Volit bude možno tradičně do 22. hodiny, v sobotu pak od osmé do čtrnácté hodiny.

Komunisté kandidují ve všech třinácti krajích. Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip si je jistý, že nabízejí zkušené kandidáty, kteří by kraje nejen zvládli řídit, ale mají i schopnost kompromisu nutnou k uzavření povolebních koalic. »Věřím, že i my budeme mít po volbách své zastoupení mezi hejtmany. Máme skvělé konstruktivní politiky, kteří jsou schopni dohody. Máme tradičně silnou pozici v Ústeckém kraji, Moravskoslezském kraji, věřím i v pozici našich lidí např. v Jihočeském kraji nebo v Hradci Králové,« řekl Filip.

Po konzultaci z hygienou a z městským úřadem Trutnov bylo rozhodnuto z důvodu COVID -19 o zrušení akce :

" BESEDA s HERCEM I. VYSKOČILEM" ,

která se měla konat dne 22.09.2020. V Trutnově v "Bílém domě" od 16.30 hod.

Ondráček Jaroslav

Zlepšíme stav komunikací

logo KSCM na vyskuKdyž tak jezdím po České republice a porovnávám stav silnic II. a III. třídy, tak si někdy myslím, že Královéhradecký kraj někde zaspal. To si ale asi myslí většina obyvatel v každém ze 14 krajů.
Peněz na opravy není nikdy dost, a i pokud by se peníze podařilo sehnat, tak zase budou chybět stavební kapacity. Je to tedy začarovaný kruh.
Když porovnávám jen okresy v našem kraji, tak nemohu pozbýt dojmu, že jsou okresy, kde se za poslední čtyři roky opravovalo, a ty, které jsou na okraji zájmu současné krajské koalice. Takovým okresem je Trutnovsko.