S ANO prý nepůjdou

senfeldVelmi mě zajímá, jak to bude po volbách. S ANO prý nepůjde nejenom ODS (viz třeba nedávný rozhovor s předsedou poslaneckého klubu ODS Zbyňkem Stanjurou), ani Starostové (slyšeli jsme to v debatě na televizní stanici Barrandov), ani ČSSD (tam to proklamují neustále) ani lidovci (viz sloupek Pavla Bělobrádka v Právu, kde se distancuje od premiéra, jenž je obviněn), atd.

Kdo tedy? Před volbami jsou všichni spravedliví a všichni naslibují modré z nebe. Jen jak se k tomu »modrému« dostat a hlavně zapomenout, co se slíbilo. Tak to je i s dosavadní slovní distancí od ANO a především od Babiše. Nechci se mýlit, ale pokud by Babiš se svým ANO se stal vítězem voleb, pak všichni ti, kteří dnes odmítají s ním spolupráci, by rychle za ním běželi, aby byli prví u možnosti dostat nějaké to ministerské či jiné zajímavé křeslo. Tak nám to dokazovali od Listopadu a nebude tomu jinak ani letos. Proto stojí za to dát hlas KSČM.

Josef ŠENFELD