Ruské tajné služby ovlivní české volby

KojzarPan kandidát Jiří Drahoš varoval před angažovaností cizích tajných služeb do prezidentských voleb u nás. Myslel pochopitelně ty ruské, nikoli americké či Interpol. Tento názor už odmítli mnozí, především prezident Zeman a sama Bezpečnostní a informační služba. Kde vzal podobné informace akademik Drahoš, muž vstřícně prožívající všechny režimy, tedy i ten předlistopadový? Z »bisky« nikoli. Kde tedy? Zda dochází na americké velvyslanectví, nevím.

Tam, tedy v USA, dnes »hon na čarodějnice«, tedy ty ruské, patří k adrenalinové hře. Moderní mccarthismus je součástí života jejich »nóbl« společnosti. Stačí potřást rukou ruskému diplomatu nebo probírat se zástupcem ruské obchodní společnosti prodej sezamových semínek a hned se dostanete před vyšetřovací komisi Senátu.
Senátoři a kongresmani se tím baví, mnozí se sice trochu bojí, tedy ti, co mají blízko k byznysu, ale ostatní, třeba ti z Texasu nebo z Aljašky, kam nikdo z Rusů zřejmě nejezdí, mohou být spokojeni s novou náplní své činnosti. Jde o velkou show Ameriky, která může skončit velmi špatně, spíše však skončí žalostně.

Jiří Drahoš se tady zřejmě poučil a domnívá se, že tímto způsobem »odrovná« Miloše Zemana. Asi mu to poradili jeho američtí poradci, protože chce-li někdo být skutečně »in«, bez amerických poradců nemůže udělat ani krok. Jen oni vědí, jak na to.

Nevím, jak panu Drahošovi jeho slova v kampani pomohou. Jen jimi ukázal, že už dnes hledá zdůvodnění pro svou případnou porážku. Cizí »pomoc« přece on na rozdíl od Zemana očekávat nemůže. Cizí »pomoc«, tedy podle Drahoše ruská, má, jak přece »ukazují volby v USA«, velikou sílu. Dokáže, stejně jako »znehybnět americké bojové plavidlo v Černém moři jakýmisi radiovlnami«, až z Uralu se zaměřit na každého našeho voliče a vsugerovat mu, koho má volit, stejně jako dokázalo odněkud odtud poslat raketu, aby na milimetr přesně zasáhla cíl až v Sýrii, dokáže... hodně toho dokáže. Akademik Drahoš se už začal bát. Myslím, že nebude trvat dlouho a požádá o »ochranku«, protože zajisté Rusko, on už přece veřejně proklamoval své protiruské postoje, se ho bude snažit odstranit. Nezapomeňte, prosím, na agenta Litviněnka v Londýně, tedy také daleko od Ruska, kterého také Putinovi agenti odstranili nějakým velmi účinným jedem.

Bojme se, bojme. Tak jako se bojí kandidát na prezidenta akademik Drahoš. Rusko je připraveno prosadit znovu Zemana na Pražský hrad a potom tady u nás udělat státní převrat a připojit nás po zmanipulovaném hlasování k sobě jako další oblast. Vzorem pro to bude Krym. A, Drahoš to ví, už dnes na tom všem pracují ruské tajné služby. Tečka.

Jaroslav KOJZAR