Představujeme kandidáta do zastupitelstva Královéhradeckého kraje za okres Trutnov č.5 JUDr. Zdeněk Ondráček

ondracek- policista, učitel, poslanec Parlamentu ČR, zastupitel Královéhradeckého kraje, ročník narození 1969, VŠ vzdělání bezpečnostně právního a pedagogického směru

- KSČM Trutnov

Proč kandiduji do krajského zastupitelstva?

Abych svoji prací dokázat, že KSČM je jedinou politickou stranou pro lidi. V současné koalici s ČSSD se nám podařilo splnit mnohé z našeho volebního programu z roku 2012. Svoji prací jsme dokázali, že jsem schopni plnit úkoly při správě věcí veřejných v našem kraji a i nadále máme našim spoluobčanům – voličům co nabídnout.
Náš volební program není zaměřen pouze na určitou skupinu obyvatel či profesí, ale nabízí komplexní řešení mnoha problémů každodenního života.

Na jeho plnění bych se proto chtěl znovu podílet. Podle mě se také osvědčilo personální propojení mezi krajskou a celostátní politikou. Jako poslanec pomáhám kraji při řešení konkrétních věcí a na kraj zpětně přenáším nové informace z centra.

Čeho bych chtěl dosáhnout?

Pokud bych byl znovu zvolen, rád bych pokračoval prací v kontrolním výboru. Aktivně však mohu pracovat i v mnoha jiných výborech. Naučil jsem se, že politik musí mít široké spektrum znalostí, a chce-li pracovat pro své spoluobčany, musí umět naslouchat a být ochoten a připraven mnohému se naučit.

Jaké jsou mé koníčky?

Mými koníčky jsou rekreační sport (kolo, běžky a plavání), práce s dětmi a mládeží, a také turistika po Česko – Slovensku.