Krajské vedení KSČM podpořila obžalovanou kandidátku do Senátu

logo KSCM na vyskuKrajské vedení KSČM stojí za obžalovanou kandidátkou strany pro lednové doplňující senátní volby na Trutnovsku Ivou Řezníčkovou. Informovala o tom předsedkyně královéhradeckého krajského výboru Věra Žižková. Státní zastupitelství v Trutnově podalo na Řezníčkovou obžalobu pro přečin pomluvy.

"Krajský výbor (KV) projednal informaci o nominaci Ivy Řezníčkové na post senátorky a vyslovil jí plnou podporu. Se situací, která nastala po zveřejnění její kandidatury, je KV seznámen. Případ se řeší od února 2017 a Iva Řezníčková se necítí být vinna a má pro to i důkazy. Ctíme presumpci neviny a podle toho budeme nadále postupovat," uvedla Žižková v tiskovém prohlášení.

Předsedkyně odborů v trutnovské nemocnici, zastupitelka Trutnova a asistentka komunistického poslance Zdeňka Ondráčka je obžalována z pomluvy. "Měla jsem údajně na určitou osobu poslat anonymní e-mail, ve kterém jsem ji pomluvila. To samozřejmě odmítám. V době odeslání toho e-mailu úplně z jiného místa jsem byla s kolegy na pracovišti, kteří to dosvědčili," řekla minulý týden ČTK Řezníčková.

O křeslo v Senátu se v doplňujících volbách na Trutnovsku utká devět kandidátů. Doplňující volby jsou naplánované na 5. a 6. ledna. Volby se konají kvůli bývalému senátorovi a nynějšímu poslanci Jiřímu Hlavatému, který kandiduje za hnutí ANO. Senátorský mandát mu zanikl, když byl na podzim preferenčními hlasy zvolen do Sněmovny. Hlavatý ale s automatickým zánikem senátorského mandátu nebyl srozuměn, a proto do horní komory kandiduje opětovně.