JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D.

ondracekU Policie ČR pracoval jako vyšetřovatel na všech úrovních, od okresu až po útvar s celorepublikovou působností. Po ukončení aktivní služby začal podnikat v bezpečnostně právním poradenství, školící a lektorské činnosti. Souběžně s tím byl zástupcem ředitelky na střední škole, kde učil předmět Právo. Při posledních parlamentních volbách byl zvolen poslancem Parlamentu ČR, kde pracuje v Ústavně právním výboru a je předsedou Podvýboru pro Policii ČR, obecní policie a soukromé bezpečnostní služby. V Bezpečnostním výboru pracuje také jako krajský zastupitel Královéhradeckého kraje.

Vnitřní bezpečnost státu a vše s tím související jsou tak stále jeho hlavní oblastí zájmu a specializace. Logicky by v tom chtěl pokračovat i v případě svého druhého zvolení.

Ve svém volném čase relaxačně sportuje – zejména plávání, kolo a v zimě běžky. Rád také s batohem na zádech poznává nová místa, ať již u nás nebo v zahraničí.

Videomedailonek lze shlédnout kliknutím