Dění na jednání Královéhradeckého zastupitelstva

ondracekPřátelé,
jako krajský zastupitel Královéhradeckého kraje zhodnotím včerejší 2. zasedání. Projednali jsme sice řadu bodů důležitých pro činnost kraje, ale nejvíce času jsme strávili volbou členů výborů na jehož konci je pachuť arogance moci.

Nově vzniklá koalice ČSSD+ODS+TOP+ KDU+Starostové a Východočeši, která disponuje 24 mandáty v 45 členém zastupitelstvu (slabá nadpoloviční většina) rozhodla, že ve výborech bude mít zastoupení 2:1 (10 zástupců koalice a 5 pro opozici (ANO+KSČM+ SPDaSPO+Pitáti a zelení). Pro srovnání uvádím, že když jsem v koalici s ČSSD vládli na kraji my bylo o dva výbory méně a byly co do počtu menší a převaha tehdejší koalice byla o jednoho člena.
Tato nesourodá koalice nejen že potřebuje mít převahu, která co do počtu zastoupení jednotlivých subjektů neodpovídá výsledkům voleb, ale bojí se odbornosti našich lidí tak, že naši nominované Ivka Řezníčková znemožnili práci ve výboru pro zdravotnictví. Dokonce veřejně vystoupil zastupitel a poslanec Leoš Heger (TOP - bývalý ministr zdravotnictví), který to odůvodnil a nepřímo tak připomněl jeho prohraný spor o léčebnu Vesnu v Janských Lázních. Tehdy stála Ivka Řezníčková za iniciativou Zachraňte Vesnu. Že by vyřizování starých účtů? Kdo bude na řadě další? Obávám se, že bývalý ředitel Vesny a současný ředitel Oblastní nemocnice v Trutnově Roman Koudele. Řezníčková je dnes jeho podřízenou.

Zdroj článku: FB zastupitele, poslance Zdeněk Ondráček