Blbosti nebo...?

KojzarOtázka zní: Budou vojenští zpravodajci napříště moci špehovat kohokoli? Odpověď je jednoznačná. Bude-li schválen zákon z pera pana Stropnického, bude to tak. Prostě v boji »proti terorismu« budou moci se zajímat o občany a sledovat je. Nejen jako tomu bylo v případě kauzy paní Nagyové, tedy dnes Nečasové. Prostě se rozhodnou – kdo určí, koho sledovat? – nahlédnout do soukromí kohokoli pod záminkou, že sledují jakousi teroristickou skupinu, a svými prostředky budou kontrolovat náš život. Jaké prostředky to budou? Těžko říci. Ale odposlech je to nejmenší, štěnice v bytech – nedivil bych se – sledování internetu, mobilů až po fízly v civilu, kteří budou chodit za námi.
Všechno budou moci, dokonce ani rozhodnutí soudce možná potřebovat nebudou. A tak se Stropnického ministerstvo stane institucí, která se ve jménu Severoatlantického paktu dostane ke každé naší tajnosti a snad dokonce do postele. Bojme se, bojme, že právě do nich bude nasazen sledovatel, aby později rozkryl naše plány. Co kdybychom se právě tady dohadovali o tom, že vyhodíme do vzduchu třeba celý generální štáb? Že píši nesmysly? Ale jsou tak daleko od možného vývoje, pokud i vojenští zpravodajci budou mít právo jednoho každého sledovat?

Jaroslav KOJZAR

Zdroj článku: www.halonoviny.cz