josef tyls v- dělník, člen výboru pro sport a volnočasové aktivity KHK, člen komise pro sport a využívání sportovních zařízení města Trutnov, ročník narození 1984, středoškolské vzdělání

- KSČM Trutnov

Proč kandiduji do krajského zastupitelstva?

Před třemi lety jsem se rozhodl vstoupit do KSČM, protože strana skutečně řeší problémy obyčejných lidí, mezi kterými se pohybuji dnes a denně. Jsem otcem dvou synů a dobře vím, jak složité je zaplatit jejich volnočasové aktivity. Doba, kdy jsem jako syn uklízečky a dělníka mohl dělat jakýkoliv sport, je pryč. Možnost dítěte být úspěšným sportovcem, bohužel, není jen otázkou talentu, ale především otázkou dostatku finančních prostředků rodičů. Je důležité si uvědomit, že sport není pouze zábavou, ale učí budoucí generaci chovat se fair play, disciplíně, odpovědnosti a pokoře k soupeři. Rád bych podpořil a prosadil více možností i pro nízkopříjmové rodiny, resp. jejich děti, aby se mohly věnovat vybraným sportovním aktivitám. Mám zkušeností a práce, kterou jsem odvedl ve výboru pro sport a volnočasové aktivity Královehradeckého kraje a v komisi pro sport a využívání sportovních zařízení v Trutnově.

Čeho bych chtěl dosáhnout?

V případě zvolení se chci řídit heslem „sport pro všechny“. Cílem by mělo být oslovení co nejširšího okruhu mládeže za účelem prevence. Sportem proti drogám, kriminalitě a obezitě. Rozšíření volnočasových aktivit pro sociálně slabé rodiny. Rád bych se podílel na dalším rozvoji sportu v Královehradeckém kraji.

Jaké jsou mé koníčky?

Rodina, práce v oblasti sportu, šipky. Mojí největší vášní je jízda na kolečkových bruslích :)

vlna jsme tym